Vetverbranding, hoe dan?

Met eGym Premium lukt het!

Met de intelligente trainingssoftware van eGym Premium train je op basis van je persoonlijke trainingsdoel. Vetverbranding, Bodyshaping of revalidatie? Het kan allemaal met eGym Premium. Vanaf 1 januari kan iedereen met een eGym lidmaatschap gebruik maken van eGym Premium.

Hoe werkt het? Je kiest samen met je trainer je trainingsdoel en je intensiteit. Je trainingsprogramma wordt op jouw eGym chip gezet en trainen maar!

Trainingsdoelen

 • Reha Fit: lage spierbelasting voor mensen die helemaal niet getraind zijn of nog herstellende zijn van een blessure;
 • Spieropbouw: hoge spierbelasting en lage bewegingssnelheid voor de opbouw van de spieren;
 • Vetverbranding: hoge hartfrequentie, korte rustpauzes en lange spierbelasting voor het verbranden van vet;
 • Algemene Fitness: langzame toename van de intensiteit bij middellange belastingsduur voor algemene fitheid;
 • Atletisch: hoge bewegingssnelheid en explosieve krachtontwikkeling voor een betere krachtsnelheid;
 • Bodyshaping: afwisseling tussen langere en minder lange series voor een strakker figuur en een betere spierconditie.

Wat is het verschil tussen eGym Basic en eGym Premium?

Met eGym Basic wordt het toestel naar jou gepersonaliseerd en train je op 2 verschillende manieren namelijk Regulier en Negatief. De doelstelling is dan algemene fitnesstraining, perfect voor beginners en mensen die een tijdje niet gesport hebben.

Met eGym Premium wordt het toestel ook naar jou lichaamsmaten gepersonaliseerd maar op basis van je doel maken we een persoonlijk schema voor je. Dat schema verandert na elke 6 trainingen. We meten de kracht van je spieren en stemmen daar jouw training precies op af.

Zo blijft eGym jouw spieren steeds opnieuw prikkelen en blijf je vooruitgaan. Je wordt dus sterker zonder dat je overbelast raakt en zonder dat je training saai wordt.

Welke trainingsmethodes zijn er bij eGym Premium?

 • Regulier: (20 herhalingen, 1 seconde optillen, 1 seconde tegenhouden)
  Negatief  (15 herhalingen 1 seconde optillen, 2 seconden tegenhouden met meer weerstand)
 • Adaptief (de weerstand wordt verlaagd zodra je te vermoeid wordt)
 • Isokinetisch ( de weerstand blijft maximaal over het hele traject)
 • maximale kracht over bijna de hele beweging
  de snelheid blijft gelijk over het hele bewegingstraject
  De pijn in spieren en gewrichten is minimaal Bij fysiotherapie (revalidatie) en inspanningsfysiologie wordt vaak isokinetische apparatuur gebruikt om de functionaliteit van de spieren te testen en vanwege het feit dat gebruik van deze apparatuur minder pijn in spieren en gewrichten geeft.
 • Explonic (je spieren worden eerst rustig opgewarmd en daarna beweeg je zo snel mogelijk en met al je kracht) Dit is dus perfect voor sporters! (die al minimaal 2 maanden 2x per week eGym of fitness doen.) Explonic is níet geschikt als je na een paar weken rust weer begint met fitness of als je nog herstelt van een blessure)

Wil je meer weten over jouw ideale trainingsmethode? Regelmatig plaatsen wij een nieuw artikel  waarin we iets dieper ingaan op de voordelen van de nieuwe trainingsmethoden en de achterliggende fysiologische onderbouwing. Met andere woorden: waarom je wél of niet zou moeten kiezen voor een bepaalde trainingsmethode!

Let op! Eerst een afspraakje maken voordat je start met eGym Premium!

Om eGym premium perfect voor je in te stellen heb je een afspraakje nodig met een van de trainers. Zij helpen je om veilig aan de slag te gaan zodat jij je doelen bereikt! Boek nu jouw afspraak met een trainer door het volgende formulier in te vullen: Ben je nog geen lid van Nije Balans: Boek dan eerst een proefles

Gratis Proefles eGym?

Vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op om gratis kennis te maken met eGym.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.