Yoga bij Nije Balans

Even voorstellen:

Nicolette van Oortmerssen is Yoga leraar en life-coach. Ze is op maandag en donderdag bij Nije Balans aanwezig. Je kunt op deze dagen meedoen met haar lessen leren mediteren en Flow yoga.

Nicolette geeft vanaf 13 januari de volgende groepslessen:

maandag 16.30 -17.30 Flow Yoga

donderdag 08.15-08.45  Leren mediteren 

donderdag 09.00-10.00 Flow Yoga

Waarom leren mediteren?

Meditatie breng je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

Daarbij heeft meditatie een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich.

Donderdag (vanaf 16 januari)

08.15 – 08.45  Leren mediteren
Leren mediteren 

In een les van 30 minuten train je je aandacht en focus, waardoor je meer rust in je hoofd krijgt. Je leert op een andere manier om te gaan met je malende gedachten en krijgt meer grip op gevoelens, emoties, gedrag en reactiepatronen. Regelmatige training vermindert gevoelens van angst en stress en verbetert je concentratie en focus en is daarom bij uitstek geschikt om je dag mee te beginnen.

Wat is Flow Yoga?

Bij Flow yoga beweeg je op het ritme van je ademhaling, in een vloeiende beweging, van de ene yogahouding naar de andere. Elke les bestaat uit zonnegroeten die op een dynamische manier worden uitgevoerd en uitgebreid met nieuwe houdingen. Je maakt gebruik van je ademhaling om je aandacht meer naar binnen te brengen en je omgeving los te laten. De focus bij Flow yoga ligt op gratie en souplesse. Er zijn altijd opties in houdingen, zodat je rustig kunt opbouwen en de les geschikt is voor alle niveaus. Flow yoga is geschikt voor iedereen die iets meer dynamiek wil dan Yin yoga en Club yoga te intensief vindt.

Vanaf begin januari kun je ook bij Nije Balans een afspraak maken voor:

Individuele coaching

Nicolette begeleidt cliënten naar een optimale balans in hun leven. Tijdens individuele coaching ga je aan de slag met drie wezenlijke levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, in relatie tot belangrijke thema’s als: je fysieke en mentale gezondheid, werk, financiën, liefde, familie en vrienden, persoonlijke missie, hobby’s, persoonlijke ontwikkeling,  persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap (je plaats innemen en in je kracht staan). Hier ga je balans en groei in vinden.

Familie- of organisatieopstellingen

Ook helpt Nicolette je om bepaald gedrag, patronen en situaties in je privéleven of zakelijk leven zichtbaar en verklaarbaar maken met behulp van familie- of organisatieopstellingen. Dit kan zowel individueel als met een groep representanten.

 Privé yogales

Soms is de drempel om met een groepsles mee te doen te groot. Of je hebt specifieke fysieke of psychische klachten. De privé yogalessen zijn zeer geschikt bij rug, nek en schouderklachten en bij diverse stress gerelateerde spanningsklachten. Maar ook als aansluiting op een traject bij de fysiotherapeut na een blessure. Je kunt heel specifiek werken aan je lichaamshouding en bewustzijn onder persoonlijke begeleiding. De les is volledig op jou afgestemd en je kan het in je eigen tempo volgen. Bij elke houding krijg je begeleiding en correctie. Een privé yogales kan met max. twee personen gevolgd worden. Privé yogalessen gaan op afspraak en omvatten lessen van een uur.

Thaise Yogamassage

Thaise Yoga Massage bestaat uit een combinatie van yoga-strekkingen en drukpunt-massage. Thaise Yoga Massage is dynamisch, je wordt gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd. Hierdoor verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen versneld afgevoerd. Pijn vermindert of verdwijnt, de flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert.

Guasha behandeling

Guasha betekent letterlijk “de ziekte uit het lichaam schrapen”. Het woord “gua” betekent schrapen en “sha” zijn de rode vlekjes die tijdens de behandeling in de huid ontstaan. Sha verschijnt op die plekken waar zich veel afvalstoffen of blokkades bevinden. Guasha bevordert de bloedsomloop, ontgift en ontzuurt, stimuleert het immuunsysteem, neemt blokkades en pijn weg, stimuleert de werking van de organen, regenereert en revitaliseert. Daarnaast zorgt Guasha ook voor een vermindering van spanning (stress), moeheid en burn-out het brengt emoties in evenwicht en zorgt voor ontspanning en helderheid van geest.

Kennis maken

Benieuwd of Nicolette iets voor jou kan betekenen? Maak gerust een afspraak voor een kennismaking of behandeling.

Namasté

Nicolette van Oortmerssen

Meer informatie over Noicolette’s diensten vind je op www.coachjezelfnaargeluk.nl. Hier kun je ook een afspraak inplannen voor een gesprek of behandeling.