claire nieuwclaireoud

Claire van Haut verloor ruim 24 kilo met Bodysupport

Hoi Claire, wat leuk dat je ons je verhaal wil vertellen, hierdoor krijgen veel mensen inzicht in het traject dat je hebt doorlopen. Zou je ons misschien willen vertellen wat je van tevoren had gehoopt van Body Support?

Nadruk op wat ik wél mag eten

Claire: Toen ik begon met Body Support hoopte ik dat het eens iets anders zou zijn dan andere diëten. Zelf heb ik veel manieren geprobeerd om af te vallen, dit is me ook vaak gelukt alleen is het gewicht er daarna vaak weer extra bij gekomen. Van tevoren hoopte ik daarom dat dit anders zou zijn waardoor ik mijn gewicht nu blijvend kwijt zou raken. Mijn ervaringen met diëten was dat het snel eentonig werd en alle concentratie naar producten ging die je NIET mocht eten.

Hoe zijn je ervaringen geweest tijdens het traject?

Anders dan anders

Claire: Van tevoren had ik gehoopt dat dit iets anders zou zijn dan anders, dit begon gelukkig al bij de begeleiding die bij Body Support zit. Een intake en uitleg van het Body Support voedingsschema gaf mij veel duidelijkheid. Het grote voordeel vond ik ook dat er een complete lijst bij zat met vervangende voedingsmiddelen. Hierdoor kon ik heel makkelijk mijn eigen menu aanpassen en alsnog verantwoord houden.

De start was dus al anders dan je gewend was, hoe heb je het traject  ervaren toen je enkele weken bezig was met Body Support?

Claire: Het viel me vooral op dat het door de begeleiding en de variatie, het eten verbazingwekkend makkelijk vol te houden is. Daarnaast zorgt de structuur van het voedingsschema ervoor dat ik me bewust wordt van de producten die ik juist wél mag eten, waarbij de hoeveelheden ook duidelijk staan vermeld in het schema.

Claire: Door de 6 eetmomenten per dag heb ik betere controle over mijn eetbuien, hierdoor blijf ik gedurende het traject op gewicht. De hele dag ben ik verzadigd wat de verleiding om te snoepen veel kleiner maakt.
 
Je bent nu ruim 25 kilo kwijt waardoor je lichaam zichtbaar is veranderd, is er naast alleen het gewicht nog meer veranderd?

Claire: In het dagelijks leven merk ik grote verschillen, zowel lichamelijk als mijn gedrag t.o.v. mijn voeding. Ik heb reuma waardoor ik veel last had van mijn gewrichten, vooral in combinatie met mijn te hoge gewicht. Toentertijd was het vaak pijnlijk om te bewegen. Nu ik mijn gewicht naar beneden heb gebracht, merk ik een aanzienlijk verschil met eerder. De pijn in mijn gewrichten is veel minder waardoor ik makkelijker een trap op en af kan lopen.

Nieuwe kleding kopen is weer leuk!

Claire: Mooie kleren passen mij nu weer goed waardoor het winkelen leuker wordt dan voorheen. Ik merk ook dat mijn humeur beter is en ik meer energie heb.

Je hebt een aantal verschillen genoemd, maar wat is voor jou het grootste verschil tussen het begin en waar je nu bent?

Anders denken

Claire: Mijn hele denk proces is veranderd, het plannen van maaltijden wordt steeds makkelijker voor mij en ik weet nu welke maaltijden ik met elkaar kan verwisselen. Hierdoor heb ik mijn voedingsschema nog amper nodig. Ondertussen zien mensen het en krijg ik complimentjes waardoor ik in een positieve cirkel terecht gekomen ben.

Je hebt een fantastisch traject doorlopen waarbij je een prachtig resultaat hebt behaald. 25 kilo kwijt raken is een hele opgave, maar je hebt het heel goed volgehouden! Wat kan je met je opgedane ervaring adviseren aan mensen die twijfelen om te starten met Body Support?

Claire: Dit is anders dan mijn eerdere afslank pogingen Dit programma is namelijk door het aanbieden van wekelijkse persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte schema’s een ijzersterke combinatie.

Ik merk een daadwerkelijk verschil met eerdere afval pogingen, omdat je door geleidelijk gewichtsverlies en persoonlijke begeleiding een blijvend resultaat creëert.

Voor de twijfelaars

Claire: Twijfel je nog? Als je het niet doet dan dan hou je eeuwig spijt. Omdat ik pas merkte hoe makkelijk het vol te houden was toen ik eenmaal begon. Ervaar het zelf bij Nije Balans!

Wil je nét als Claire graag afslanken met Bodysupport? Vraag om meer info

claire nieuw