Bedankt Christien

Bedankt Christien
Het was 1985 Beenwarmers waren hip. Jane Fonda met haar aerobic video’s was razend populair en alle jongens wilden spierballen net als Arnold Schwarzenegger in Conan the Barbarian. Girls just want to have fun van Cindy Lauper stond hoog in de top 40. En Christien was klaar met het CIOS in Heerenveen en stond te popelen om in haar geboortedorp Lemmer swingende lessen te gaan geven!

In Lemmer werd volop gesport binnen de diverse verenigingen maar de fitnessbranche stond nog volledig in de kinderschoenen. Chris introduceerde als eerste de nieuwe trend Aerobics. In haar hobbelende Suzuki Jeep reed ze rond met een achterbak vol gewichtjes, elastieken en een Soundmixer om in verschillende gymzalen workouts te geven op de jaren 80 muziek.

Eerste sportstudio van lemmer
Al heel snel werd duidelijk dat de aerobics- en de fitnessrage een blijvertje was. Tot dan toe werden zaaltjes afgehuurd maar een eigen sportcentrum wilde ze dus dat kwam er ook. Met hulp van haar handige en sportieve vader Bram werd een oude kleuterschool in de Lemstervaart omgetoverd tot een heuse sportstudio compleet met spiegels, gewichten, steps en natuurlijk ook stoere fitnesstoestellen. Samen met haar Cios vriendin Gonny opende ze de eerste fitnessclub van Lemmer, sportstudio Physique was geboren! De Lemsters vonden het prachtig en de club draaide lekker. Het vele lesgeven eisten uiteindelijk zijn tol in de vorm van blessures en de meiden besloten het sportcentrum na bijna 6 jaar te verkopen aan een echtpaar uit Landsmeer. Zij veranderden de naam Physique in sportcentrum NOVA en verhuisden de club naar het centrum van lemmer waar het later nog 1x wisselde van eigenaar maar tot op de dag van vandaag nog steeds actief is.

Altijd blijven lesgeven
Christien verhuisde naar Curaçao, Engeland en later naar Lelystad, maar waar ze ook woonde, ze bleef altijd lessen geven. Na wat omzwervingen, het opdoen van de nodige levenservaring en het stichten van haar gezin bleef “it Heitelan” toch trekken en zo belandde ze in 2005 opnieuw in Lemmer waar ze nu samen met Erik de kans kreeg om Nije Balans over te nemen.
Daar gaf ze 15 jaar lang allerlei lessen aan haar trouwe groep met inmiddels iets oudere famkes. Aerobics, Dans, Zumba, Pilates, Steps of Yoga, je kon het zo gek niet bedenken of Christien maakte er een feestje van met haar groepen.Jong en oud wist ze in beweging te krijgen met haar aanstekelijke enthousiasme.
.
Tijd voor nieuwe dingen
Aan alles komt een eind en ieder einde is ook een nieuw begin. Christien bleef vernieuwen, na wederom blessureleed ging het roer om. Yin Yoga kwam op haar pad en werd door haar geïntroduceerd bij Nije Balans, deze rustige yogavorm is inmiddels niet meer weg te denken uit het lesrooster en wordt steeds breder gewaardeerd en gedragen. In de laatste 5 jaren specialiseerde ze zich in Yin Yoga en richtte ze de Leefstijlschuur op, waar de verbinding met jezelf, de natuur, de stilte en het kleinschalig werken met groepen centraal staat. Na bijna 15 jaar heeft ze besloten om zich volledig te wijden aan haar Yin-lessen en de coaching bij de Leefstijlschuur in Rottum en neemt ze afscheid als vaste lesgever bij Nije Balans. Ze blijft nog wél verbonden aan Nije Balans als mede-eigenaar en houdt zich daar nog bezig met styling en kwaliteitscontrole. Daarnaast ligt het ook in haar bedoeling om in het najaar en de winter een aantal keer een “zen zondagmiddag” te organiseren bij Nije Balans met verdiepende XL Yin Yoga lessen van 2 uren en andere leuke thema,s die passend en verbindend zijn met het woord ZENdag. Dus……wordt vervolgd!

Chris……..dankjewol foar dyn wêzen en dyn dwan, we nimme gjin ôfskied mar sizze …..
OANT SJEN!

ps Chris haar lessen worden vol vertrouwen overgedragen aan Tessa.