Afvallen, minder vet of meer spiermassa? Doe de Inbody-test

Wil je afvallen? Of juist wat gespierder worden? 

Hoe weet je of je te dik bent? Hoe weet je hoeveel vetmassa en hoeveel spiermassa jouw lichaam heeft?

Waar bestaat jouw lichaam uit? Wat meten we met de Inbody test? 

Vetmassa en vetpercentage  – Vet is opgeslagen energie. Het beschermt je en houdt je warm. Te veel vet verhoogt de kans op hoge bloeddruk, suikerziekte en hart-, vaat en leverziekten. Je vetpercentage zegt méér dan je gewicht of je BMI. Wanneer je vetpercentage gedaald is, kun je met zekerheid zeggen dat je vet bent kwijtgeraakt.

Wat is een gezond vetpercentage voor mijn leeftijd? 

Een gezond vetpercentage ligt voor jonge mannen tussen de 10% en 20% en voor jonge vrouwen tussen de 18% en 28% mede afhankelijk van de leeftijd want na de overgang houdt het lichaam van vrouwen iets meer vet vast, dat is normaal. Als je op oudere leeftijd te  mager bent, zie je er vaak wat minder gezond uit dan met een beetje vet op je lijf. Vet vult de plooien in de ouder wordende huid op… Dus bezint eer je begint met afvallen na je 45ste verjaardag …We helpen je graag!

Spier- Vet analyse –  Je spiermassa bepaalt naast je activiteit hoeveel calorieën jouw lichaam per dag nodig heeft. Meer spiermassa in beweging zorgt voor de verbranding van lichaamsvet, Jouw spiermassa,  vetmassa en stofwisseling meten we met de Inbody.

Aanvraag Inbody test

Wil jij je vetpercentage en je gewicht weten? Vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een afspraak. Geen zin om te wachten? Kom gerust even langs bij Nije Balans.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mineralen en Eiwitten Jouw lichaam bevat eiwitten en mineralen die essentieel zijn om te functioneren.

Lichaamswater – In al je cellen, je bloed, je organen en je botten en pezen zit water. Jouw lichaam bestaat voor meer dan de de helft uit water. Hoe ouder je wordt hoe minder water je lichaam bevat. Baby’s bestaan voor 65% uit water, bejaarden nog maar voor 50%. Mannen zijn gespierder en bevatten dus meer water dan vrouwen.

BMI  – Je gewicht en je lengte combineren bepalen je BMI, een gespierde atleet met weinig vet kan een hoge BMI, Het vetpercentage is dus ook belangrjk daarom meten we dat met de Inbody.

Basis stofwisseling  – Hoeveel moet je eten voor een gezond gewicht? Wil je afvallen? Dan moet je minder eten dan je nodig hebt.  Meer en intensiever bewegen helpt jouw lichaam om de opgeslagen vetten te verbranden. We helpen je graag met tips en adviezen.

Visceraal vetniveau  – Rondom je organen ligt orgaanvet, dat vet beschermt je organen, teveel visceraal vet is ongezond.

Nije Balans helpt jou bij het behalen van jouw doel!

Oké, je weet straks jouw lichaamssamenstelling en je vetpercentage. En dan? Dan gaan wij jou helpen! Bij Nije Balans hebben we geweldige begeleiders, schema’s en lessen om ervoor te zorgen dat ook jij je doel behaalt. Voor het verlagen van je vetpercentage is het belangrijk om zowel met bewegen als met je voeding aan de slag te gaan. Wil je afvallen of meer spiermassa opbouwen? Ook daar kunnen we je bij helpen!

Een inbody meting kost normaal €12 nú tijdelijk €6 voor een losse meting 1 x gratis Inbody scan bij een jaarkaart, of €3 per maand voor 8 metingen per jaar

Wil je weten wat jouw lichaamssamenstelling is? Boek nu een inbody meetafspraak afspraak met Team Nije Balans!

Aanvraag Inbody test

Wil jij je vetpercentage en je gewicht weten? Vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een afspraak. Geen zin om te wachten? Kom gerust even langs bij Nije Balans.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.