1 juli open tot die tijd buiten sporten

Het samenspel van donker en licht onthult de schoonheid van het leven

We mogen open op 1 juli. Hoera! Een kleine terugblik in de tijd. Op 5 mei bracht premier Rutte ons nog slecht nieuws: Tot 1 september zouden fitnesscentra gesloten blijven. Pfffffff dat was nog heel lang, hoe zouden we dat doen en overleven? Na wekenlang klussen in en aan ons bedrijf mochten we eerst nog  niet open en we werden we als preventieve gezondheidsbranche verbannen naar de laatste plaats in de wachtkamer. Maar…. we mochten wel buiten sporten, dus hupsakee een ander plan uit de kast, de buitenboel op orde brengen, boekingssysteem installeren, tenten bestellen, stratenmakers  reserveren, de koffieruimte omtoveren tot materiaalhok etc . Geen voorbereid plan maar ad hoc keuzes maken en met een wiebelig gevoel van steeds wat achter de feiten aanlopen is het toch gelukt. Dank voor jullie steun, geduld en begrip!

Mei was voor ons een spannende maand want de fitness lobby draaide op volle toeren om er alles aan te doen om toch per 1 juni open te gaan. Wij zijn er immers klaar voor en willen niets liever dan jullie weer ontvangen IN Nije Balans zodat we samen kunnen werken aan een gezond leefklimaat. De signalen waren aanvankelijk niet positief, in de pers werd veel gespeculeerd en we rekenden dit keer nergens meer op maar toen kwam afgelopen dinsdag onverwachts toch een lichtpuntje. Open per 1 juli, weliswaar onder strenge voorwaarden maar toch……weer open! Wij mogen ons geliefde werk weer doen.

Tot aan die tijd staat de maand Juni nog volledig in het teken van outdoor sporten. En hoe fijn is dat? Hoe mooi is het om tijdens het sporten de magische werking van de natuur te ervaren? Het groen, de bloemen, de geuren en de frisse lucht. Het belang van goed ventileren is door Covid 19 weer onder de aandacht gekomen en ja misschien hebben we onszelf wel wat te veel opgesloten in onze goed geïsoleerde huizen en is het de hoogste tijd om de natuur weer te omarmen en respecteren! Wij zijn blij met buiten, geloven in de helende werking van de groene kracht en zullen voor de toekomst dit blijven  integreren binnen Nije Balans als een cadeau van moeder natuur.

Vandaar dat we een terras hebben gelegd achter de groepsfitnesszaal van ruim 130 vierkante meter. Dit weekend is er een grote tent op geplaatst zodat we de komende maand  een droge, goed geventileerde extra sportruimte hebben voor de groepslessen. En voor de toekomst zal een grote schuifpui in de groepsfitnesszaal ervoor zorgen dat we Nije balans nog meer openen naar buiten toe zodat we het terras duurzaam kunnen blijven gebruiken. Als een positieve herinnering aan deze periode en met de wetenschap dat het ook veel goede dingen gebracht heeft.  Vorig jaar zijn al 2 schuifpuien geplaatst in de fitnesszaal en dat voelt enorm goed, dus wordt vervolgd!

Frisse lucht is levensenergie! En er gaat niets boven die heerlijke frisse buitenlucht gevuld met de geuren van de jaargetijden maar daarnaast zijn onze luchtsystemen binnen ook prima op orde, wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een pand hebben waarin we goed kunnen ventileren en zullen daar in de toekomst blijvend aandacht aan besteden.

De maand juni draaien we dus nog een outdoor rooster met de komende week weer zoveel mogelijk lessen, zie het rooster. We zullen onze weg erin moeten vinden, het wekelijks evalueren, aanpassen en roeien met de riemen die we nu hebben. Zo mogen wij voorlopig geen vrije inloop toelaten, is je plek online reserveren voor een training dus verplicht en is het nog steeds niet toegestaan om sporters binnen te laten in het pand. Daarnaast gelden natuurlijk ook nog algemene Corona regels zoals de 1,5 m regel, het handen wassen en thuis blijven als je ziek bent etc.

Op de aanvullende maatregelen wachten we nog en we zullen deze regels uiteraard z.s.m. met jullie delen. Maar we vermoeden dat met name de intensieve conditionele lessen waarin je op hogere hartslag werkt (high intensity) ook na 1 juli nog een tijd buiten plaats zullen vinden op onze mooie terrassen. Het vraagt aanpassing van ons allemaal, het vraagt souplesse, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen om dit bijzondere traject een positieve glimlach te geven, we hebben jullie hulp erbij nodig om weer veilig open te mogen. Want dat is wel een voorwaarde van het OMT voor de heropening op 1 juli…dat 17 miljoen Nederlanders zich tot 1 juli blijven gedragen zodat de Coronacijfers laag blijven. Wij hebben vertrouwen en zien jullie tot die tijd maar wat graag in onze prachtige outdoor fitness!

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond !

Met warme groet Chris10